Sunday, October 10, 2010

Circuit Bending Process :: Devre Bükme Süreci

Tearing out the toy and playing with the circuit itself is inspirational. Getting rid of the interface and dealing with the actual object, the circuit, is fun to work on. What we are basically doing is connecting the wires, soldering them and trying to create different sounds through the circuit board.
::Arayüz olarak ele alabileceğimiz oyuncağın dış yüzeyinden kurtularak, asıl amaca hizmet eden parçaya, yani devreye ulaşmak ve devreyle çalışmaya başlamak ilham verici. Bu çalışmada yağtığımız şey devreyi ortaya çıkararak, sesi kontrol eden parçaları anlamak ve bu parçalara kabloları lehimleyerek sesi değiştirmek.

My experiments:
::Deneyimlediklerim:

1.


I worked on a piano first.
::İlk olarak piyano üzerinde çalıştım.

2.


Then I worked on a cell phone toy... But it didn't work...
::Daha sonra cep telefonu ile çalıştım, fakat işe yaramadı...

3.



This gun was nice to work on because of it's sound. But the circuit board was too small, so I couldn't do much on it. It's broken.
::Bu tabanca üzerinde çalışmak eğlenceliydi. Ama devre levhasının çok küçük olmasından dolayı kabloları kontrol etmek zor oldu. Sonuçta bozuldu.

4.


Didn't work.
::Çalışmadı.

5.




Got broken.
::Bozuldu.

6.






Worked on a microphone, and it worked fine at first. I even managed to work on Ableton Live... But while I was soldering the wire, unfortunately it got broken...
::Bu oyuncağımız da bir mikrofondu. En iyi ses bu oyuncakla çıktı. Devre levhası ve kablo bağlantıları çok iyiydi. Fakat, kabloları lehimlerken ufak bir sorun tüm devrenin bozulmasına sebep oldu.

7.



I also worked on kits, mini siren and organ... Mini siren is dead, but the organ survived.
::Aynı zamanda mini siren ve organ kitleriyle çalıştım. Bunlar birleştirilmemiş devre parçalarından oluşuyor. Parçaları birleştirirken mini siren bozuldu, organda sorun çıkmadı.

8.



Finally I bought another microphone toy which worked fine too. But something happened to the circuit while I was trying to make some sounds... And it's dead.
::Son olarak, 6. maddede gördüğünüz mikrofonu tekrar satın alıp üzerinde çalışmak istemiştim, oyuncakçının elinde olmadığından dolayı yukarıda fotoğrafı bulunan başka bir mikrofonu alıp devresini ortaya çıkardım. Bu da başlangıçta başarılıydı, sonradan devre bir şekilde çok ısındı ve yandı.